Gør hjemmet klar til din nye hund

Gør hjemmet klar til din nye hund

Hvert år anskaffer mange danske familier en hund – og bliver overrasket over hvor stor en omvæltning den repræsenterer. I det følgende kan du læse mere om hvordan du kan forberede anskaffelsen af en hvalp.

Hvad skal jeg være opmærksom på når jeg køber en hvalp?

Har du besluttet dig for at dit nye firbenede familiemedlem skal være en hvalp fra et opdræt, bør du først og fremmest gøre dit forarbejde grundigt. Hvis du allerede har besluttet dig for en race, bør du undersøge de enkelte opdræt til bunds. Du bør forhøre dig på diverse hundesider og finde ud af om opdrætteren har et godt ry. Det betyder nemlig meget for en hunds velbefindende om den har haft de optimale opvækst vilkår.

Du kan altid få et fingerpeg om hvilke opdræt som holder sig inden for de dyrevelfærdsmæssige og etiske retningslinjer hvis du undersøger om opdrættet er registreret hos relevante organisationer, for eksempel Dansk Kennel Klub eller Dansk Racehunde Union. Inden du hjembringer den lille pelsklædte guldklump, bør du have sikret dit hjem.

Det er en god idé at anskaffe lukkede skokasser – og bruge dem. Hvalpe elsker at gnave i sko, og de har meget skarpe små tænder. Alle ledninger bør sikres med kabelsokker, således at det lille monster ikke gør skade på dem eller på sig selv ved at gnave. Du bør desuden fjerne alle planter fra gulvhøjde. Visse af dem kan være meget giftige for hunden – og du gider under ingen omstændigheder have jord og potteskår ud over hele gulvet. Og så bør du sørge for at have rigeligt med solidt og tyggevenligt legetøj liggende som hvalpen kan gnave i som alternativ til dine møbler og sko.

Du kan læse meget mere om hvad du bør tænke over i forbindelse med køb af hund eller hvalp på https://vores-dyr.dk/den-ultimative-tjekliste-foer-koeb-af-hund/