Gør den hundekurv til det mest spændende sted for hunden

Gør den hundekurv til det mest spændende sted for hunden

Tænk sig lige, hvis du ikke havde lyst til at gå i seng eller tage en lur eller slapper?

Det er ikke så meget, fordi du er barnlig trodsig og gerne vil blive oppe, for du er faktisk træt, men du bryder dig bare ikke om sengen.

Eller, faktisk er det ikke kun sengen i sig selv, som det er omgivelserne, der ikke tiltaler dig. Sengen er lidt for lille. Der er en sprække ved vinduet, så der trækker en kold vind ind konstant.

Og så er der en udefinerbar lyd, som du ikke kan retningsbestemme, der nogle gange kan vække dig midt om natten. Og den er ikke konstant i sine toner eller gentager sig selv i et mønster, så det er svært at falde i søvn til.

Slet og ret er det bare ikke en behagelig oplevelse, selvom sengen sådan set er fin at ligge i, og dynen er af god kvalitet.

Tænk sig, hvis din hund havde det på samme måde med sin hundekurv.

Gør det interessant og dejligt for hunden at være i kurven

En hund kan jo ikke kommunikere, hvordan den har det på samme måde, som vi mennesker kan. Så selvom vi måske har købt en hundekurv, som sælgeren sagde, ville være god for hunden, så er hunden måske ikke enig.

Og man ligger den egentlig bare henkastet et sted i hjemmet. Man skal jo ikke selv sove der.

Men hunden er ræd for at sove der af den ene eller anden grund. Måske er den langt fra de andre i “flokken”. Den fryser, der er larm med videre, som vi har beskrevet i det menneskelige tilfælde herover.

Så hunden søger hen på at tæppe at ligge, som jo ikke var intentionen.

Før man giver hunden skylden, bør man måske se på, hvad man kunne ændre ved omstændigheden for den hundekurv og dens omgivelser, så det ville blive rart for den at sove der.