Dating 40 er ikke noget skamme sig over

Dating 40 er ikke noget skamme sig over

Man siger ofte, at datingmiljøet er noget, der kæder sig til de unge mennesker – men hvornår er man egentlig ung efterhånden?

Man taler nu om dage om, at 30’erne er de nye 20’ere, og selv folk i 40’erne oplever jo, at de stadig føler sig unge – og vi taler ikke om dem, der har valgt at være unge for evigt, men at de reelt har det sådan indvendt, at alderen kun er noget, der angiver, hvor længe man har været her og ikke længere.

Men man oplever stadig mange “ældre” mennesker, også dem på 40+, der skammer sig over at være på datingmarkedet, og de er bange for, at løbet er kørt for dem, eller at de kommer med for stor en bagage, som en potentiel udkåren ikke vil være med på.

For det første skal man huske på, at der sidder mange derude, der uden tvivl tænker det samme om dem selv.

Men for det andet hænger det nok sammen med en gammeldags opfattelse af verden, der åbenbart stadig er tilknyttet det at date.

For man skulle da bestemt ikke mange år retur, før man blev set på som en fiasko, hvis man ikke som minimum var gift i den alder, havde nogle børn, og var på arbejdsmarkedet.

Bare det at komme på arbejdsmarkedet var vildt, men der er siden også sket det med, at de fleste mennesker kan klare sig selv. Deres bedre halvdel bliver et supplement til livet en noget, man er afhængig af.

Det er sådan set kun godt på mange punkter, men omvendt betyder det så også, at vi stiller mange krav til en partner, da vi gerne vil have “det perfekte”, end at vi vil nøjes.

Men pointen er, at sådan noget som dating 40 ingenlunde bliver en sjældenhed at se i fremtiden, vil vi godt spå.